Interjú
Michael Kreiner úrral, az osztrák kennel klub elnökével, a 2012 május 18-19-én tartandó salzburgi világkiállítás szervezőjével



Az osztrák kennel klubnak van már tapasztalata a nagy események szervezésében ( két világkiállítás 1976-ban és 1986-ban, két európakiállítás 1999-ben és 2005-ben és a 100 éves évforduló 2009-ben). Mik a hasonlóságok és különbségek ezen események és az idei salzburgi világkiállítás között szervezés tekintetében?

 Az osztrák kennel klubnak (ÖKV) valóban bőven van tapasztalata az ilyenfajta főbb események, mint egy világkiállítás vagy európakiállítás megszervezésében, de a 2012-es salzburgi világkiállítás terveink szerint egy lépéssel felülmúlja ezeket. A 20 ezer kiállítási kutyával, a nevezési létszám várhatóan kétszer olyan magas lesz, mint a 2005-ös európakiállítás esetében volt. De a számítástechnikai rendszerünket közben fejlesztettük, így a nevezések 80 %-a online érkezett. Továbbá az információ áramlás sokkal könnyebben kezelhetővé vált a világkiállítás honlapján és az interneten keresztül. Információs központunk elérhető lesz a weboldalon körülbelül 14 nappal a világkiállítás kezdete előtt. Ezen keresztül, a kiállítók meg tudják találni majd a pavilonok térképét, a ringeket, és azt, hogy mikor kezdődnek a bírálatok.

Ausztria alapító tagja az FCI-nek; van-e valamilyen különleges dimenzió, ami tükröződik a világkiállítás szervezői munkájában?

A 2012-es világkiállítás rendezési jogát Ausztria kapta meg az FCI Mexikóban megrendezett közgyűlésén, ahol más FCI centenáriumi események megbeszélése is történt. Természetesen meg fogjuk említeni az FCI centenáriumot.

Tud nekünk pár szót mondani a helyszín (Salzburg) és a dátum (2012 május 18-20) megválasztásával kapcsolatban?

Salzburgra a nemzetközi hírneve és a Közép-Európában lévő földrajzi elhelyezkedése miatt esett a választás. Az időjárás május közepén általában jónak mondható Salzburgban, és a hőmérséklet a kora nyárnak megfelelően 20 fok körül van, bár senki nem tudja irányítani az úgynevezett “Schnürlregen”-eket, azokat a rövid, erős záporokat, melyekről híres Salzburg.

A párizsi világkiállításra érkező nevezési létszám a legnagyobb volt az FCI eddigi történelmében. Mi a helyzet a salzburgi nevezésekkel?

Semmi esetre sem az a szándékunk, hogy rekord számú nevezés érkezzen be. A célunk az, hogy egy tökéletesen megszervezett kiállítást biztosítsunk. A jelenlegi előrejelzések 20 ezer nevezést mutatnak, ami annak felel meg, amire alapoztuk a terveinket.

Hány ország fogja képviseltetni magát? És hány kutyafajta?

Jelen pillanatban 60 országból várjuk a kutyákat, melyek 310, különböző FCI fajtához tartoznak.

Lesznek-e egyéb versenyek a nemzetközi kiállításon túl?

Lesz egy Junior Handling verseny a kiállítás területén, csak úgy mint Dog Dancing világbajnokság. Az Obedience világbajnokság pedig a salzburgi jégpálya arénájában lesz megrendezve, és Anif-ben pedig, ami kb 15 km-re van a kiállítás területétől, az ÖKV-hez tartozó klubok fogják megtartani klubkiállításaikat, melyeken a „világ klubgyőztes” címeket lehet majd elérni.

Számíthatunk-e valamilyen meglepetésre, különleges vendégekre, különleges díjakra?

Reméljük, hogy sikerül látványos műsorral szolgálnunk a BIS körben. A kinológiai események mellett Ausztria kultúrájával és hagyományaival kapcsolatos zenei benyomással fogunk szolgálni a látogatóknak. Hallható lesz minden a klasszikustól és jazz-től a népzenéig és folklórig.

Ki lesz a BIS bíró?

Az FCI elnöke, H.W. Müller úr! Erre az eseményre kétségtelenül sikerült az egyik legjobb és legtapasztaltabb BIS bírót meghívnunk.

Szeretne-e valamilyen speciális bejelentést tenni?


Mint minden nagyobb kiállításon, amiket nagyvárosokban rendeznek meg, számolnunk kell forgalmi dugóval és parkolási problémákkal. Együtt a kiállítás menedzsmenttel és az APCOA-val, a parkolásért felelős szervezettel, kialakítottunk egy forgalmi koncepciót. Azoknak a kutyatulajdonosoknak, akik nem jutottak parkolóhelyhez közvetlenül a kiállítás területén, lehetőségük lesz letenni a csomagjaikat és kutyáikat a lepakoló sávban egy kísérő személlyel, még mielőtt leparkolnának az egyik távolabbi parkolónkban. Használhatják a transzfer szolgáltatást, ami a kiállítási területe és az autóparkolók közt üzemel.

Természetesen folyamatosan frissíteni fogjuk a programjainkkal kapcsolatos információkat és ezért megkérek minden kiállítót és látogatót, hogy figyeljék a legújabb fejleményeket.

Szeretném azzal befejezni, hogy meghívunk minden kutyabarátot és mindenkit, akit érdekelnek a salzburgi világkiállításon résztvevő kutyák, annak reményében, hogy minden kiállító és látogató élvezni fogja salzburgi tartózkodását. Számíthatnak a híres osztrák vendégszeretetünkre!

Marie Luna Durán
FCI Marketing és PR Igazgató



Forrás: FCI hírlevél
Fordította: Barcsiné Zámbori Andrea
 
sitemap