Informatika és automatizálás: Az FCI kutat és fejleszt

Környezet, idő, funkcionális költségek: mindezen tényezők létfontosságúvá váltak mindennapi életünkben, legyen az üzleti vagy privát. Az FCI tökéletesen tudatában van ennek, és különböző kihívásokkal találta szembe magát ezzel kapcsolatban centenáriumi évfordulóján. Az FCI utolsó általános bizottsági ülésén, április közepén, különböző tervezeteket mutattak be a bizottság tagjainak.

Alul található egy rövid összefoglaló az új folyamatokról, amik fejlesztés alatt vannak, melyek az FCI mindennapi életét, és a tagjainak és minden beavatott ember tevékenységét könnyebbé és kényelmesebbé teszik.

Elektronikus könyvelés

Július 1-jétől, az FCI számlákat kizárólag email-en küldik majd, és minden nemzeti kinológiai szervezet pénzügyi helyzete szintén kérésre elérhető lesz elektronikus úton. Később, minden nemzeti kinológiai szervezetnek lesz saját hozzáférése az FCI weboldalhoz, hogy utánanézzenek saját pénzügyi helyzetüknek.

CACIB és a posta
 
A közeljövőben, az FCI irodája nem fogja postán elküldeni a CACIB-okat nyomtatott változatban a CACIB kiállítások szervezőinek. Helyette, egy emailt fognak küldeni a kiállítást szervező kennel klubnak, világosan részletezve, minden kutyát, melyeknek a CACIB-ját visszaigazolták, azokat melyeket visszautasítottak, és azokat is, amelyeket még nem lehetett visszaigazolni. A korrekt és teljes információáramlás érdekében, az FCI weboldalon (http://www.fci.be) lesz egy „CACIB kiállítási eredmények” rész, ahol minden kutyabarátnak, például, kiállítónak, tulajdonosnak, tenyésztőnek, kennel klubnak vagy handlernek lehetősége lesz megtekinteni a kiállításon szerzett CACIB várományok státuszát. Ez az információ hetente frissítve lesz.

Elektronikus jelentkezés a CACIB kiállításokra

Hamarosan, a tagszervezeteknek lehetősége lesz jelentkezni a CACIB kiállítások megszervezésére az FCI weboldalán keresztül. Ahogy fent említettem, (lásd: elektronikus könyvelés), a személyes hozzáférési kódoknak köszönhetően, minden nemzeti kinológiai szervezet képes lesz jelentkezni a CACIB kiállítások szervezésére és ennek megfelelően, online értesítést kap, ismét időt, papírt és energiát megspórolva.


A CACIB eredmények elektronikus feldolgozása
 
Az FCI/tagszervezetek hatalmas adatbázisának megteremtésének köszönhetően, melyben minden kutya származási lappal együtt lenne tárolva, lehetőség nyílna elkerülni mindenféle hibát (gépelés, többszöri bevitel/azonosítás, stb.) a kiállítási eredmények feldolgozásánál és a CACIB visszaigazolásoknál. Sőt, a CACIB eredmények listáit, melyek teljesen hibátlanok lennének, automatikusan át lehetne aztán vinni (az FCI iroda által tett ellenőrzés és érvényesítés után) az FCI rendszerébe webes platformon keresztül. Ez a nagyon lelkes és progresszív projekt a következő FCI közgyűlésen lesz bemutatva.

Egyéb online munkafolyamatok

Kennelnév kiváltások

Champion címek kiváltása

FCI stand

Az FCI standja ahol minden esetleges kérdést megválaszolnak, jelen lesz a különböző kiállításokon idén. Kérlek csatlakozz hozzánk egy kvíz erejéig, amelyben lehetőséged lesz díjakat nyerni, gyere és szerezd meg Cobby-t, vagy bírói kézikönyvet, matricákat vagy az FCI centenáriumi könyvet. (http://www.fci.be/onlinecatalogue.aspx).
Látogasd meg az FCI standot a következő helyeken:
21-22 Július    Liège    Belgium
5-7 Október    Bukarest    Románia
3-4 November    Prága    Cseh köztársaság
9 December    Alicante    Spanyolország


A jó kiszolgálás, modernizáció és kényelem mindenkinek olyan fontos fogalmak, melyekre megpróbálunk annyi figyelmet fordítani, amennyi csak lehetséges.

Várunk standunkon,
Y. De Clercq
az FCI ügyvezető igazgatója


A cikket az FCI hírleveléből lefordította: Barcsiné Zámbori Andrea

 
sitemap