Beszámoló az aug. 5-i klubnapról

Augusztus 5-én rendeztük meg a klubnapot (egyesületi összejövetelt) a csepeli Pusoma étteremben. A fő téma, az egyesület kiállításai mellett igazán érdekes beszélgetések folytak, kimondottan komoly témákról, mint például az alaszkai malamut és a szibériai husky színöröklődése. Felelevenedett a magyar huskyzás kezdete, és kiderült, hogy szinte minden jelenlévő kapcsolódik valamilyen módon Jankovics Attilához, a szibériai husky hazai fajtahonosítójához és a hazai szánhúzósport egyik emblematikus alakjához.

Az anekdotázással (és a rendkívül finom ételek elfogyasztásával) 4 órásra nyújt összejövetelen az alábbiakban sikerült megegyezni:
a 3 beérkezett bírójavaslatból a 2012. október 20-i, komáromi klubkiállításra Juhász Istvánnét kérjük fel az alaszkai malamut és samoyed fajták bírálatára, Harsányi Pétert pedig a szibériai husky és a grönlandi kutya bírálatára. Az egyes Best in Show programok bírójának személye a helyszínen sorsolások során lesz eldöntve.
A februári FEHOVA CACIB szombati napján, február 16-án szombaton délután kiállítást fogunk rendezni a szánhúzókutyák számára, hisz ekkor remélhetőleg még mindenki téli bundájában fog pompázni.
A február 16-i bíró személyéről, illetve arról, hogy a májusi budapesti világkiállításhoz kapcsolódóan rendezünk -e kiállítást külön a szánhúzókutyáknak, nem született döntést. A világkiállításhoz kapcsolódó szánhúzó kiállítással az a gondunk, hogy csütörtökön bírálják az V. fajtacsoport fajtáit.
Így ha másnap, pénteken tartanánk a kiállításunkat, nem tudható, mennyire lenne rá nevezés.
Várjuk a javaslatokat a FEHOVA kiállításunk bírójára, illetve a véleményeket a világkiállításhoz kapcsolódó kiállítással kapcsolatban az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. email címre.

 
sitemap