Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye - 2012.12.06.

Több mint tíz esztendős vita és háborúskodás után a mai napon megállapodást kötött a hazai ebtenyésztés két csúcsszerve a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) és a Magyar Ebtenyésztő Szervezetek Szövetsége (MESZ).


A haza ebtenyésztés világában uralkodó egységes szemlélet megteremtése érdekében dr. Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitka 2012 márciusa óta több alkalommal tárgyalóasztalhoz ültette a MEOE és a MESZ elnökeit, Korózs Andrást és Farkasháziné Folkmann Zsuzsát, illetőleg a Nemzetközi Kinológiai Szövetség (FCI) elnökségi tagját, dr. Jakkel Tamást.

A tárgyalások során a felek célja volt, hogy a tenyésztési hatóság által újonnan elismert egyesületekbe a tenyésztők belépését megkönnyítsék, elősegítve ezzel az új szervezetrendszer kialakítását, amelynek érdekében szükséges lesz a MEOE és a MESZ alapszabályának módosítására.

Az egyeztetések végére a MEOE és a MESZ között döntés született arról, hogy 2013. június 1-ig kialakítják a jogszabályoknak és szakmai elveknek megfelelő szervezeti kereteket, amely biztosítja az FCI jogosultságokat valamennyi elismert ebtenyésztő szervezet számára.

A mai napon megkötött megállapodás mindezek bizonyítéka, hiszen a megállapodás aláírásával a két szervezet elnöke a jövőben együttesen fog dönteni a legfontosabb szakmai kérdésekében. Így összehangolva végzik a rendezvényszervezést és az ebek törzskönyvezését, valamint közös bírói testületet állítanak fel.

Budai Gyula a megállapodás felek általi aláírásával bízik abban, hogy végre rend lehet a hazai ebtenyésztés világában, ezért továbbra is elkötelezett képviselője lesz a MEOE-MESZ közös tevékenységének minisztériumi koordinációjának.

(Vidékfejlesztési Minisztérium)

 
sitemap