MEOE elnökének közleménye - 2012.12.05.

Biztató fordulat a hazai kutyázás elmúlt másfél évtizedes, konfliktusoktól nem mentes történetében.


A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete, mint a nemzetközi kynológiai szövetség (FCI) egyetlen hazai tagja 2012. december 06. napján, a Vidékfejlesztési Minisztériumban ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást ír alá a Magyar Ebtenyésztő Szervezetek Szövetségével, mint az államilag elismert tenyésztőszervezeti szövetséggel.

A megállapodás előkészítésében és alapjai megteremtésében aktív koordinációs tevékenységet látott el a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A megállapodással lehetőség nyílt a hazai kynológiában elhúzódó visszás helyzet lezárására. Ennek alapfeltétele volt, hogy a hazai kutyázás két pólusa, a nemzetközileg elfogadott FCI rendszer és a Magyarországon államilag elismert, de nemzetközi elismertséggel nem bíró szervezetek egymással együttműködve és egyetértésben dolgozzanak ki megoldást a kölcsönös kompatibilitásra.

Meggyőződésünk szerint a most megkötött megállapodás lesz a biztosíték arra, hogy a két szervezet egymással együttműködve, egymás értékeit és érdekeit kölcsönösen szem előtt tartva egyetértésben dolgozzon ki egy olyan rendszert, amely hosszú távon képes megteremteni szakmai elvárásaik együttes érvényesülését és ennek eredményeként a hazai kutyázásban részt vevők mindegyike részére biztosítsa a hazai és nemzetközi szakmai elismertséget és sikereket.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete mindezek után várakozással tekint a jövőbe, és a korábbiakkal egyezően mindent megtesz annak érdekében, hogy a most lefektetett alapokon a vele együttműködni kívánó hazai tenyésztők mindegyike számára nyitott legyen a magas színvonalú itthon és külföldön is elismert szakmai munka lehetősége.

Budapest, 2012. december 05.

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete
Korózs András Elnök

 
sitemap