MEOE Szövetség tájékoztatója

Tisztelt Sporttársak, Kedves MEOE tagok!

Széles körű tagságunkat érintő, az elmúlt hetek „történéseiről” tájékoztatom Önöket.
- Szeptember 25.-én Országos Közgyűlésünk hosszadalmas vita és egyeztetés után elfogadta a MEOE átalakulását Szövetséggé.
Elfogadta a Szövetség új alapszabályát és 5 éves időtartamra megválasztotta új tisztségviselőit.
Elnök : Korózs András
Elnökségi tagok : Udvardiné Lukács Ilona, Szabó Sándor, Szmolka János, Hargitai Gábor, Mogyorósi István, Harsányi Péter, Muzslai Péter (póttag), Dér Andrea (póttag)
Felügyelő Bizottság Elnöke : Vida József
Felügyelő Bizottság Tagjai : Dohóczki Tamás, Benkő István, Dobainé Tar Zsuzsa, Fülöp Norbert, Hajas István (póttag), Schultz András (póttag)
Köszönöm a nagy létszámú megjelenést, az építő szándékú részvételt és a hajnali 2 óráig elhúzódó, kitartó munkát!
Jómagam és a megválasztott új vezetőség nevében ígérhetem, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a MEOE további működésének biztosításáért.

- Szövetségünk 2013 szeptember 30.-án felfüggesztette azon tevékenységeit, amelyek október 1.-étől állattenyésztési bírsággal sújthatóak, illetve az államilag elismert tenyésztő szervezetek hatáskörébe tartoznak:
törzskönyvezés és származási lap kiállítás, tulajdonjog átírás stb. Továbbra is működik központi ügyfélszolgálati irodánk és kiválthatóak a champion bizonyítványok, a munkavizsga bizonyítványok illetve leadható az Intenationale Champion igénylés.

- Tájékoztatom Önöket, hogy elkészültek a továbbiakban használatos minden ebfajta számára egységes (kivéve németjuhász kutya) közokirat alapját képező származási igazolás és export származási igazolás nyomtatványok. A MEOE Szövetség készen áll ezek „megbízási szerződés” alapján történő kiállítására. Október 17.-én elindul a lebonyolítási szerződések tárgyalása az ETSZ-ekkel és valószínűsítem, hogy október végére a fajták jelentős részénél visszaáll a már államilag és az FCI által is elismert származási igazolások kiállítása.

- Kinológiai életünket és további működésünket jelentősen befolyásolja a hamarosan megjelenő, új VM kinológiai rendelet. Megjelenése és hatályba lépése esetén azonnal tájékoztatjuk Önöket annak tartalmáról.

- Szeretném minden tagunk, szimpatizánsunk és aktivistánk segítségét megköszönni, aki a komáromi 2 napos, CACIB-Derby-Crufts kvalifikációs kiállítás előkészítésében és szervezésében részt vett. Október 19-20.-i rendezvényünk szimbóluma lett annak a széles körű tagsági összefogásnak, amiért mi, a MEOE keretein belül dolgozó „kutyások” a legvégsőkig kitartunk!
Az Önök részvételével és aktivitásával az év legjelentősebb nemzetközi rendezvényünk lesz Komáromban : a két nap alatt 4100 kutya bírálatával (természetesen a világkiállítás rendhagyó esemény volt ebben az évben). Hosszú évek óta nem tapasztaltam ilyen jelentős létszámot itthonról és külföldről egyaránt, annak ellenére, hogy egyesületünk ellenlábasai mindent megtettek ismételten az ellehetetlenítésünkre. „ Kinológiai bűnözők” egy szélsőséges csoportja még a napokban is feljelentéssel élt a MEOE, a komáromi rendezvény megtartása ellen a NÉBIH-nél. Minden érintettet tájékoztatok, hogy a kiállítás megtartásának jogszerű feltételei adottak.
Minden érdeklődőt szeretettel várok a komáromi Monostori Erődben. Ünnepeljünk együtt több ezer hazai és külföldi kiállítóval a 114 éves MEOE sikeres, kiemelkedő 2013-as évzárása alkalmából.

Korózs András
MEOE Szövetség elnöke

 
sitemap