MEOE Szövetség tájékoztatója az ügyintézések menetéről

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Bizonyára értesült róla, hogy a MEOE Szövetség a kinevezését követően a mai naptól újból végzi az FCI export pedigré kiállítását és az FCI kennel név ügyintézését. Az életbe lépett új díjszabás a MEOE Szövetség honlapján megtalálható.
Nagyon fontos, hogy mivel a MEOE Szövetség a továbbiakban saját tevékenységében csak FCI export pedigrét, Champion bizonyítványokat állít ki, illetve kennel nevet intéz, ezért más szolgáltatás díját ne utalják át részünkre.
Változás a korábbiakhoz képest, hogy az export pedigré esetében a jogszabály változása miatt kötelező adat lett az eb átadásának napja, amelyet minden esetben kötelező megadni.

FCI export pedigrét továbbra is csak az eb hivatalos tulajdonosa, vagy az általa meghatalmazott személy igényelhet.

A korábban eljuttatott FCI export pedigrék, amennyiben a pénzügyi befizetés megtörtént, a napokban elkészülnek.

Az általános törzskönyvvezetési szolgáltatások végzésére az államilag elismert tenyésztő szervezetek (ETSZek) jogosultak.

Ezen szolgáltatási körbe tartozik a törzskönyvi adatbázis vezetése és a származási lap (pedigré) kiállítása mellett a honosítás és a tulajdonjog átírás is.

Ezen szolgáltatások ügyintézési rendjét az ETSZek szabályzatai határozzák meg.

Az ügyintézések menetével így a fajtához tartozó ETSZ-t tudja felkeresni.

A korábbi tájékoztatások szerint az ETSZek közül harminc szervezettel már megkötöttük azt a szerződést, amely értelmében megvalósulhat az FCI kompatibilis pedigrék kiállítása és honosítása. Számos ETSZ ezen túlmenően megbízta a MEOE Szövetséget, hogy a klub tagjai részére ügyfélszolgálati tevékenységet lásson el a 1194 Budapest, Hofherr Albert u. 38-40. szám alatt található ügyfélszolgálati irodában.

Ezen szerződések életbelépése egyrészt függ a NÉBIH által az ETSZ részére megküldésre kerülő jóváhagyáson, másrészt pedig a gyakorlati kivitelezéshez szükséges egyéb egyeztetésen, amelyek intézése jelenleg is folyamatban van az ETSZ-ekkel. Az ebben történő változásokról folyamatosan tájékoztatni fogjuk az érintetteket.

A mai napon indítottuk útnak új weboldalunkat is, amely feltöltése folyamatosan történik.

A weboldalon a tisztánlátás érdekében hamarosan feltűntetésre kerül, hogy adott fajták esetében milyen szolgáltatások nyújtására képes a MEOE Szövetség ügyfélszolgálata az ETSZ-ek meghatalmazása alapján.

Budapest, 2013. december 12.

Üdvözlettel:

Márton Attila
ügyvezető

 
sitemap