Új etológiai teszt - kutyasétáltatás GPS-szel

Új teszt az MTA-ELTE kutatóitól, amire sok szeretettel várjuk a jelentkezőket!
Kutyasétáltatás GPS-szel
Több kutyád van? Kíváncsi vagy rá, hogy sétáltatáskor melyik kutyád a vezető, ki az, akit követnek a többiek? És arra, mennyire távolodnak el tőled a kutyáid, milyen gyakran jönnek vissza hozzád, mi az átlagos sebességük, hányszor akkora utat tesznek meg, mint te? Ha igen, jelentkezz a vizsgálatunkra! A kutyákra GPS-szel ellátott hámot teszünk, és a mérés idejére te is kapsz egy készüléket.

Négy tesztet tervezünk, valamennyit Budapesten vagy a közelében:
1. Séta 8-10 fős falkával, póráz nélkül. Kérjük akkor jelentkezz, ha van ennyi kutyád, akikkel rendszeresen sétálsz szabadon, és van a közeledben erre alkalmas füves terület.
2. Séta 8-10 fős falkával zárt területen. Kérjük akkor jelentkezz, ha a kutyáidat nem szoktad szabadon engedni, de nagy területű (kb. 1 ha), nem erdősített kertben szabadon szaladgálhatnak.
3. Séta 2 kutyával, póráz nélkül. Ahhoz, hogy láthassuk, hogyan követnek téged a kutyák, egy kicsit futnod is kell majd (összesen tíz percet, de nem szükséges folyamatosan).
4. Séta 3-4 kutyával. Arra vagyunk kíváncsiak, mi történik, ha 1-1 kutya alkalmanként pórázra kerül. Hogyan változik ilyenkor a vezető szerep?

Jelentkezésnél előny, ha tudsz alapszinten angolul, mert a vizsgálatot külföldi vendéghallgatók végzik. De ha nem tudsz, nem akadály, mert lesz tolmács.

Jelentkezés:
2 kutyásoknak: Juan José Ablanedo de Dios, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.
több mint 2 kutyásoknak: Rianne van Hoof, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

Info korábbi vizsgálatról: http://www.origo.hu/tudomany/20140124-elte-etologia-kutya-gps-szel-vizsgaltak-a-kutyafalka-mozgasat.html

 
sitemap