Repülő kutyák - Új játék és sport: A Frisbee



Ha kutyánk számára szeretnénk megadni minden szempontból a legjobb életet, mindenképpen gondoskodnunk kell számára megfelelő mozgásról, tevékenységről. A kutyák alapvető tulajdonsága az apportkészség, vagyis a legtöbb kutya kifulladásig képes a gazdi által eldobott labdát, vagy bármiféle tárgyat újra és újra visszahozni. Ez a tulajdonság alapozza meg, hogy a frisbee ilyen kiváló játék lehetőséget nyújt kutyáinknak.


A frisbee egyik nagy előnye, hogy tulajdonképpen nem kell hozzá semmi, csak egy jókedvű, mozgékony kutya, és néhány kutyák számára gyártott korong. Ez azért fontos, mert a kutyás korong olyan anyagból készül, ami nem törik, és nem okoz sérülést a kutyának.


A játék lényege, hogy a kutya még a levegőben elkapja a korongot, és igyekezzen vele vissza a gazdihoz. A legtöbb kutya a maga örömére hamarosan rájön, hogy még izgalmasabb a dolog, ha felugrik, és a levegőből halássza le a frisbee-t, ezért aztán akrobatikus produkciókat is bemutatnak.
A frisbee varázsa abban rejlik, hogy bármilyen kutyával játszható, aki szeret futni, ugrálni, és a pár perces játéktól a versenyig és a kutyának mindig egy kellemes élmény a gazdájával együtt töltött idő.   

www.dogheart.hu
www.flydogs.hu

 
sitemap