Kutyafajták világa

2009. szeptember 19-én szombaton klubunk is részt vett az Alpha-Zoo által rendezett Kutyafajták világa elnevezésű rendezvényen a törökbálinti Cora áruház parkolójában.
Több klubtagunk is kijött kutyáival népszerűsíteni a szánhúzó fajtákat, melyet ezúton is nagyon köszönünk nekik.


Reméljük sok látogatót sikerült meggyőznünk arról, hogy csak törzskönyvvel szabad kutyát, és persze szánhúzókutyát is vásárolni, és keressék klubunk tenyésztőit.
Vagy ha szeretne segíteni egy rászorulón, akkor fogadjon örökbe ivartalanított szánhúzókutyát menhelyről, sintértelepről, vagy a fajtamentőktől.
(Úgy tűnik, hogy ennek köszönhetően egy huskyt és egy malamutot örökbe is fogadtak.)

Szép számban jöttek a látogatók információkat gyűjteni a kutyafajtákról és persze nagyon sok gyerek ölelte, simogatta a kutyákat.
A programokon, köztük a Pannon mentőkutyások és a Népszigeti kutyaiskola látványos bemutatóján is mindenki jól szórakozott.


A romokat és a mentést imitálva ilyen dobozokba bújtak el a Pannon mentőkutyások, a keresőkutyáik elől.
Persze egy huskyt, kiképzés nélkül is érdekel minden.A Népszigeti kutyaiskola bemutatója szokás szerint nagyon látványos volt. (Pont ezen a hétvégén nyitottak egy másik kutyaiskolát, Őrmezőn is a Népszigetes oktatók.)Nagyon népszerűek voltak a szánhúzókutyák a látogatók körében:
Az Alpha-Zoo bejáratánál is szánhúzókutyákról készült tábla hívogatja a vevőket befelé:Néhány látogató is kutyájával együtt érkezett:Az Alpha-Zoo szépségversenyt is rendezett, melyen az összes jelenlévő kutyus indulhatott.
Minden résztvevő emléklapot és ajándékcsomagot kapott. A képen Tovik (Márton Zsuzsa kutyája) és oklevele.Axel (felvezette Béres Gyöngyi a tenyésztője és tulajdonosa) Res.BIS lett a kan kutyák mezőnyében:Reggel 9-től 18 óráig voltunk a rendezvényen, és nagyon fáradtan, de a jól sikerült nap után elégedetten mentünk haza.
Reméljük, hogy a következő rendezvényre való kitelepüléshez más klubtagok is csatlakoznak.

Dér Andrea


Fotók: Márton Zsuzsa

 
sitemap