Hova érdemes menni kiállításra?

Ha valakit nem csak egy megszerezhető cím, vagy egy bizonyos bíró személye vonz, akkor érdemes olyan helyre menni, ahol a kiállítás mellett érdekes látnivalók is várnak ránk.

Várjuk klubtagjaink hasonló jellegű kiállítási tippjeit, leírásait az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. e-mail címre.


Tippünk:

1.
Ausztriában sok az ilyen hely. Az én egyik kedvencem:
Graz. A kiállítás területe bent van a városban, pár percnyire autóval a belvárostól. Természetesen a legtöbb osztrák szállodába be lehet vinni  kutyát, és általában ingyen.
A grazi belváros remek példa arra, hogy az aranyos régi és a meghökkentő modern épületek érdekes és látványos egyveleget tudnak alkotni.
Graz a Mura folyó 2 partján fekszik. A várhegy egyik oldalán Európa legmeredekebb fogaskerekű vasútjával lehet feljutni. A város egyik nevezetessége a várhegyen álló harangtorony.
A hegy belsejében lévő lifttel (különlegessége, hogy üveglift és a sziklákat lehet látni liftezés közben) is fel lehet jutni, de ebbe amikor mi ott voltunk, Ausztriához méltatlanul, kutyával nem lehetett beszállni. Úgyhogy mi felsétáltunk. A hegy egy nagy park, a kutyáknak nagyon tetszett.
2003-ban Európa kulturális fővárosa volt Graz, ennek tiszteletére építették a rendkívül érdekes látványt nyújtó Művészetek Házát, a mesterséges szigetet a Mura folyón, és az új kiállítási csarnokot, melynek teteje kilóg a főútra.

Jó tudni: Ausztriában a magyarral megegyezőek a kiállítási osztályok és a címek kiadásának szisztémája is.
A kiállítások 90 %-a CACIB, vagyis nemzetközi kiállítás. Az osztrák champion címekbe csak a nemzetközi kiállításokon elért eredmények számítanak be. Se a nemzeti (CAC), se a klubkiállításokon elért osztálygyőztes címek nem számítanak bele.
Egy különlegesség van a kiállításokon: az Ehren Klasse. Ebbe az osztályba a már Interchampion címmel rendelkező kutyákat lehet nevezni, akik így úgy tudnak részt venni a kiállításon, hogy a cacib címért nem, de a fajtagyőztességért konkurálnak.

Legközelebbi kiállítás Grazban: 2010.03.06-07. A szánhúzókat szombaton bírálják.

További információ az osztrák kiállításokról: www.oekv.at


Dér Andrea






a különleges alakú Művészetek Háza
a sokszínű városkép
a mesterséges sziget a Murán nappal
látnivaló van bőven




a Várhegy tetejéről el lehet látni a kiállítási területig
a hegy tetején az óratoronyés éjjel
egy jellegzetes grazi utcácska


Várjuk klubtagjaink hasonló jellegű kiállítási tippjeit, leírásait az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. e-mail címre.
 
sitemap