Lehet egy baktérium jótékony hatású?
A probiotikumok megadják a választ.
A kutya immunrendszerének 65%-át a béltraktus tartalmazza, amely otthont ad mind egészséges (lactobacilli, bifidobacteria), mint patogén (e.coli) baktériumoknak. Ezek egyensúlya igen fontos a kutya egészsége szempontjából. Tudvalevõ, hogy az e.coli baktérium betegséget okozhat, de pl. a lactobacilli és a bifidobacteria ténylegesen jó hatásúak a kutya számára. A Eukanuba szuperprémium tápjaiban található FOS (frukto-oligoszacharid) probiotikum növeli a jótékony bélbaktériumok számát, csökkenti a kártékonyakét és segít fenntartani a komplex belsõ ökoszisztéma egészséges egyensúlyát.

Hogyan mûködnek a probiotikumok?
A probiotikumok, mint pl. a FOS, szelektíven elõsegítik a jótékony bélbaktériumok szaporodását a kutya emésztõrendszerében, mivel a probiotikumokat ezek a hasznos baktériumok bontják le elõszeretettel, így nem növelik a káros patogén baktériumok (pl. e.coli) szintjét. A káros baktériumok szintje ténylegesen csökken, mivel a jótékony baktériumok elszaporodása kiszorítja õket, ezáltal egy egészségesebb egyensúly jön létre. Az emésztõrendszer az elsõdleges védõbástya a kutya által napi szinten elfogyasztott táplálékban és egyéb anyagokban található fertõzésekkel szemben, ennek a védelemnek a fenntartása elengedhetetlen a kutya jóléte szempontjából.

Tápláljuk természetesen!

Húsevõként a kutyád emésztõrendszere elsõdlegesen állati fehérje hasznosítására szakosodott. Természetes õsével, a farkassal igen hasonló testi adottságokkal rendelkezik, ami lehetõvé teszi az elfogyasztott zsákmány egészének feldolgozását és hasznosítását, fenntartva az immunrendszert és az egészséget a vadonban. A kutyád kifinomultabb étrendje - miközben állati fehérjében gazdag - jobban megfelel a háziállat életstílusának, de ezen felül szüksége van speciális összetevõkre, amelyek fenntartják a természetes védekezöképességet, és ez az a terület, ahol a probiotikumok segíthetnek.

Forrás: O. D. Newsletter
 
sitemap