Etológiai teszt a kutya és az ember kapcsolatáról - jelentkezőket várnak
Ez ELTE Etológia tanszékén egy lelkes hallgató nagyon várja érdeklődő gazdik és kutyáik jelentkezését egy izgalmas, kutya-ember kapcsolatot boncolgató tesztre. Az alábbiakban olvashatjátok miről is van szó és mik a feltételei, különösen ősi típusú kutyákra lenne nagy szüksége. A jelentkezéseket e-mail-ben várom

Rövid leírás
"A nevem Lisa Horn, a Bécsi Egyetemen vagyok Ph.D. hallgató. A doktori munkám keretein belül a kutyák és a gazdájuk között létrejött egyedi kapcsolatot tanulmányozom. Az érdekel, hogy pusztán a kutya viselkedésének megfigyelésével sikerülhet-e bármit megtudnom a gazdához fűződő viszonyáról. Ezért a kísérletemben azt vizsgálom, hogy miként viselkedik a kutya a gazda jelenlétében egy idegen ember jelenlétéhez viszonyítva. Ebben a kísérletben a gazda is aktívan részt fog venni, hiszen egy előre megbeszélt séma szerint kell viselkednie. Mivel ez egy megfigyelésen alapuló vizsgálat, a kutya élelem vagy játék iránti motivációja nem feltétlenül szükséges.

Ilyen kutyákat várunk a tesztre:
10 hónapnál idősebb kutyák, akik még nem voltak az ELTE Etológia Tanszéken az alábbi fajtacsoportokból:
a) Juhász- és terelőkutyák (pl. belga juhászkutya, border collie, németjuhász, stb.)
b) Szánhúzó kutyák és ősi típusú kutyák (pl. husky, malamut, spitz, akita, basenji, stb.)
c) Társasági kutyák (pl. máltai selyemkutya, uszkár, chihuahua, Cavalier King Charles spániel, pekingi palotakutya, mopsz, stb.)
d) Keverék kutyák
Ennyi idő szükséges a teszt végrehajtásához: Kb. 1 óra
Angol vagy német nyelvértés szükséges"

Jelentkezés e-mailen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.
 
sitemap