Üdüljünk kutyával - nyeremény

Klubunk 2010. november 27-én szombaton rendezi meg 2010. évi klubkiállítását a Hungexpon, a nemzetközi kutyakiállítás helyszínén. Bírál: Mr. Edd Bivin (USA). A klubkiállításunkon a jelenlévők startszámai közül húzással a Best in Show programban kisorsolásra kerül egy 2 éjszakás félpanziós üdülés 2 fő és 1 kutyus számára a Szilvásváradon található Szalajka Liget Hotel**** és Apartmanházak jóvoltából.
http://www.szalajkaliget.hu/

Tari Szabolcsot, a Szalajka Liget Hotel**** és Apartmanházak szállodaigazgatóját kérdeztük a kutyás nyaralás témakörében:


Mennyire gyakoriak a kutyás vendégek szállodájukban?
Szállodánkat a családbarát szállodák közé soroljuk. Sok esetben pedig egy kutyus szerves részét képezi a családi egységnek. Ennek, és a természet adta tág tereknek köszönhetően szép számban érkeznek hozzánk kutyussal Vendégeink. Ha számszerűsíteni szeretnénk, akkor 2010-ben a mai napi 50, míg 2009-ben 150 kutyavendég-éjszakát töltöttek nálunk a "négylábú Vendégek".

Hogyan éli meg egy szálloda, ha kutya érkezik hozzájuk?

A házi kedvencek közül a kutyusoknál lepődünk már meg legkevésbé. Köszönhetően a gazdiknak egy szállodába csak olyan szocializált kutyus érkezik, akinek nem szokatlan a szállodai légkör. Mindenképp hangsúlyozni szeretném a kölcsön együttműködés lényegét a szálloda és a gazdák között. Nekünk minden Vendég érdekét szem előtt kell tartanunk, s ehhez sok esetben alkalmazkodnia kell a kutyatartóknak. Fő szempont a PIHENÉS, mindenki számára!

Miért érdemes kutyával érkezni Szilvásváradra?

Úgy vélem Szilvásvárad egy olyan hely, amiről minden kutya álmodik! Rengeteg a zöld terület, a Szalajka patak kihívás a kutyusok részére - nagyon könnyen el tudnak úgy fáradni, hogy nem csak a póráz végén lévő gazdit kell húzni. Nem beszélve azokról az illatokról, vadakról és egyéb ingerekről, amik felvillanyozhatják az ebeket.

Mit tud egy szálloda nyújtani a kutyásoknak?
Minden szálloda mást. A Szalajka Liget Hotel**** és Apartmanházak szálláshelyei közül a családi ház méretű apartmanjaink kiváló helyszíne egy kutyás pihenésnek: nem kell egy szállodai szobában zsúfolódni, mindenkinek meg lehet találni a külön lakrészét. A házból kilépve pedig már minden korlátot ledobva indulhat az önfeledt rohanás a mezőn! Több Törzsvendégünk tér vissza a közös szabadság élménye miatt!
Azonban minden szállodában közös, hogy a szigorú higiéniai- és biztonsági előírások betartásával lehet kutyával megszállni. A legfontosabbak ezek közül, hogy közös vendégtérbe csak pórázon és szájkosárral közlekedhetnek a kutyák, és a cseppfertőzés veszélyének kitett területekre (ilyen például az étterem és a wellness rész) nem szabad a házi állatokat bevinni.

Érdemes e kutyával nyaralni?
Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Mi felkészülten várjuk a kutyával érkező Vendégek érkezését!


Ezúton is nagyon köszönjük a klubkiállításunkra felajánlott nyereményt!

Dér Andrea

 

Pihenés a Bükk és a Szalajka völgy ölelésében
Kedves Olvasó! Képzelje el, hogy üdén, kipihenten ébred egy különösen fárasztó, nehéz nap után. Odakintről madárcsicsergés szűrődik be a szobájába. Mikor kinyitja az ablakát, csak úgy ömlik be a friss, ropogós levegő, amit szinte már harapni lehet. A szeme elé táruló látvány pedig egyenesen lenyűgöző: erdő, lankás rét, virágok, távolabb hegycsúcsok.
A szálloda a vidéki hotelekhez képest meglehetősen nagy és tágas, ami nagyban szolgálja a Vendégek kényelmét. A központi épületben 27 db kétágyas szoba, 4 családi szoba és egy lakosztály található. A főépület előtt sorakoznak az apartman házak, melyek lényegében 4, 6 vagy 8 fő elhelyezésére alkalmasak, amerikai konyhás nappalival, kandallóval és hatalmas terasszal rendelkeznek. Az apartman házak már nemcsak a családok körében közkedveltek, hanem egyediségük miatt, a céges rendezvények helyszínének célpontjában is áll. Hangulatában, berendezésében az egész komplexumon végigvonul a meghittség, családiasság és a nyugalom érzése, amit a használt természetes színek kiválóan alátámasztanak. Mindezen érzések mellett, leírhatatlan az a látvány, ami akkor tárul elénk, amikor szobánk erkélyéről a távolba nézünk: nappal a gyönyörű Bükk vonulatai dobogtatják meg az ember szívét, este pedig a naplemente az, ami miatt úgy döntünk, hogy visszatérünk ide. A szálloda wellness- és fitness részlegében két finn szaunát merülő medencével, gőzkamrát, illóolajos-aromakabint, sókamrát, infraszaunát, pezsgőfürdőt, szoláriumot, squash pályát és minden izomcsoportot megmozgató kardio gépeket találunk. A bőséges választék között a wellness-részlegért felelős fiatalember készségesen útbaigazítja a frissülni vágyókat, akik akár masszázzsal vagy nordic walking-val is kikapcsolhatják fáradt testüket. A 28-32 fokos medence ősztől fedett, nyáron viszont az elhúzható falaknak köszönhetően szabadon úszkálhatnak a vizet kedvelők. Ez a hely a családosoknak is kiváló választás, hiszen a megannyi szolgáltatás mellett, mint például: gyermekjátszó, babakocsi, babaágy, pelenkázó, etetőszék, gyerekkerékpár, stb. – 200 négyzetméternyi területen korszerű és szinte bármilyen életkorú gyermek számára élményt nyújtó játszóteret alakítottak ki. A szálloda konferenciatermeinek adottsága, színvonala és variálhatósága, valamint a kapcsolódó konferencia-technikai háttér megléte szolgált alapot ahhoz, hogy a 2006-os nyitás óta 250, különféle szakmai rendezvény került itt megrendezésre. A vendégeknek kínált programok listája meglehetősen hosszú. Elmehetnek szarvasgombát keresni, kipróbálhatják a kalandparkot, a nyári bob-pályát, télen a hóágyúzható sípályát, vagy ha kedvük tartja, akár még lovagolhatnak is. Ki ne hallott volna a híres lipicai ménesről – ami megtekinthető a településen! – aminek az érdekessége, hogy a lovak feketén születnek, aztán az idő múlásával szép lassan fehérednek ki. A ROP támogatás segítségével megvalósult Szalajka Liget Hotel és Apartman házakban a kor igényeinek megfelelő szolgáltatások és a komplexumot körülölelő csodálatos természet mellett a személyzet odaadó ténykedése az, ami miatt otthon érzi magát a Vendég!


 

 
sitemap