50 év állati elmék között

2010. július 14-én Magyarország legelismertebb etológusa, Csányi Vilmos professzor tart előadást Csimpánzok, kutyák: Új utak az állati elmék kutatásában címmel. Ezzel az előadással szeretne Jane Goodall hazai szervezete, a Rügyek és Gyökerek Egyesület Dr. Goodall 50 éves pályafutása előtt tisztelegni. Csányi professzor 1935-ben született, alig egy évvel Dr Goodall után és legalább akkora hatása volt a hazai tudományos életre, mint Jane Goodallnak a világ elképzelésére az emberek és állatok kapcsolatára.

Goodall, aki napjaink egyik világszerte elismert főemlőskutatója, természetvédője és ENSZ békenagykövete, ötven évvel ezelőtt lépett a Tanganyika-tó partjára azon a helyen, melyet ma Tanzánia Gombe
Nemzeti Parkjanként ismerünk. Az általa itt folytatott úttörő munka, melyet a csimpánzok viselkedéskutatásának területén végzett, felbecsülhetetlen értékű eredményt adott a tudományos kutatásnak és jövőképe globális méretű küldetéssé fejlődött, melynek célja, hogy az emberek képesek legyenek megváltoztatni a világot minden élőlény jobb sorsa érdekében. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az előadásra a belépés ingyenes.
 
sitemap