Mik a törzskönyv kiváltásának lépései?
1. A kölykök szüleinek FCI törzskönyvvel kell rendelkezniük.
2. A tenyésztõnek kennelnévvel kell rendelkeznie. Ezt a Magyar Ebtenyésztõk Országos Egyesületénél kell kiváltani. Ennek ára jelenleg 11.100 Ft tagoknak, nem tagoknak 22.200 Ft. (További információ: www.kennelclub.hu). A kennelnevet nemzetközileg levédi a MEOE.
(A tagság díja 6000 Ft/év. Továbbiakat lásd jelen honlap Tagbelépés menüpontjában.)
3. A fedezõkan tulajdonosának fedeztetési jegyet (a MEOE által nyomdai úton elõállított, díja 2000 Ft tagoknak, nem tagoknak 4000 Ft) kell adnia, mellyel a fedezés megtörténtét igazolja. Külföldi fedezõkan esetén szerzõdést kell kötni, vagy nyilatkozatot kell írnia a kan tulajdonosának.
4. Alombejelentõ lapot (díja MEOE tagoknak 2000 Ft, nem tagoknak 4000 Ft) kell kitöltenie a tenyésztõnek és le kell adni a fedeztetési jeggyel, a szülõk törzskönyvének másolatával, a kiállítási és egészszégügyi szûrési eredmények, illetve a tagság igazolásával a Magyar Ebtenyésztõk Egyesületéhez személyesen vagy postai úton. A törzskönyv kiváltásának díját személyesen is be lehet fizetni a MEOE központi pénztárában Budapesten, illetve postai úton is meg lehet küldeni.
A szülõk ha nem teljesítik az elõírt feltételeket (korhatár betartása, illetve a tenyészszemlén minimum tenyészthetõ minõsítés megszerzése), akkor a kölykök törzskönyvére rákerül, hogy korhatár alatti párosítás, illetve a szülõ nem rendelkezik az elõírt minõsítéssel. Ez esetekben a törzskönyv kiváltásának díja drágább.
Normál, felülbélyegzés nélküli törzskönyv tagoknak 5500 Ft/kölyök, mely díj már a chipet is tartalmazza. Felülbélyegzett esetben 9000 Ft/kölyök. Nem tagoknak a duplája.
 
sitemap