Ha nem elég az Őrangyal!
A 2011. szeptember 24-i klubkiállítás Best in Show programjában az Örvangyal Kft felajánlásának köszönhetően kisorsolásra került a Best in Show program során is a klubkiállításra nevezők között  1 db KutyaŐR készülék (rádiófrekvenciás jeladó-vevő 100m-es hatótávval) és 1 db led-es világító nyakörv.

Jó lenne, ha tudnád, hogy merre jár a macskád? Séta közben időnként eltűnik a kutyád? Esetleg szeret megszökni a kertből? Mi tudjuk a megoldást!
Tavaly nyáron a cicánk kilógott a lakásból, és amikor észrevettük a hiányát órákig kerestük a környéken. Az első dolgunk az volt, hogy az összes szomszédot megkérdeztük, látták-e. Meg persze feltérképeztük az összes bokor és fa lombját, a pinceablakokat… parkoló kocsik alatti részt… Nem találtuk sehol.

Végül közel tíz órás keresgélés, többszöri zokogás után éjjel 11-kor az egyik fenyőfa aljából halk nyöszörgést hallottunk. A nappali gyerekzsivajban esélyünk sem lett volna meghallani. Bolyhos volt, a cicánk. Fogalma sem volt, hogy hol van, minket sem ismert meg, reszketett, alig bírt lábra állni, mégis alig tudtuk megfogni.  Azonnal rohantunk az állatorvoshoz, aki megállapította, hogy olyan sokk érte a lakásban élő macskánkat az utcán, hogy az életére is veszélyesen magas láza van.

Rihi, a másik nagy szökevény macska első útja pedig egy autó alá vezetett. Megúszta, de fél évig élt fémekkel a lábában, és négyszer műtötték.
Aztán egy kutyás barátunk javasolta, hogy tegyünk a lógós macskáink nyakörvére rádiófrekvenciás adóvevőt. Először jót nevettünk rajta, és azt gondoltuk, ilyen jeladóra csak a kutyáknak van szükségük, nekik is csak akkor, ha éppen póráz nélkül szaladgálhatnak a parkban.
Aztán rájöttünk, hogy a jeladó nem zavarja a cicusokat sem, ráadásul egy hétvégi bevásárlás is többe kerül, mint az adóvevő. Márpedig ha az ijedtséget nem számolom, az állatorvosi kezelés sem volt olcsó mulatság.

Szóval ma már Őrangyal van a nyakukban. Egy jeladó a nyakörvükön/hámjukon, aminek a vevő része hangos „csipogással” jelzi, ha a macskák meglógnának + 500 méteren belül képes vagyok megtalálni Őket. Ráadásul körülbelül annyiba kerül a biztonságuk, mint egy hétvégi nagybevásárlás.



Persze nem csak a macskák kaptak különleges nyakbavalót, hanem a nagyi kutyája is. Bundás ugyanis folyton meglóg a kertből. Olyankor pedig van, hogy napokig csavarog, mert a nagyi nem tud órákig sétálni, hogy vajon hol lehet a kutya. Most azonban sokkal nehezebb elszöknie a lányokhoz, és ha mégis, akkor is nagyon gyorsan előkerül Bundás.


Ugyanis az ő nyakörvén egy GPS fityeg, ami üzenetet küld, ha meglóg a kutya, plusz bármikor lekérdezhetjük a pontos koordinátákat, hogy épp hol tartózkodik a rosszcsont.
Persze van a kutyának chipje is, ami igazából akkor ér sokat, ha valaki megtalálja és az állatorvosnál vagy egy menhelyen leolvassák. Mi viszont folyton folyvást az állataink után loholunk, hogy megtaláljuk a szökevényeket. :-)
Örült is a GPS-nek a nagyi, és sokszor mondogatja, hogy annak idején a mi nyakunkba is kellett volna egy-egy ilyen, mert kamaszként mi is mindig meglógtunk a lányok után. :-)
Pedig nem is tudja, hogy tényleg van gyerekek számára is hasonló jeladó, melyek nagyon hasznosak lehetnek például egy bevásárlóközpontban, vagy akár nyaralás során.  :-)

Érdeklődj a http://www.orvangyal.hu oldalon, és LIKE-olj minket a http://www.facebook.com/orvangyal címen!
 
sitemap