A szilveszter veszélyei
Sokkoló látvány, amikor január 1-én az utak mentén kutyák tetemei hevernek. A szilveszteri petárdázások hatására ugyanis sok ezer állat rohan világgá otthonról, és bizony sokuk a kocsik kerekei alatt végzik, sokan pedig sintértelepekre kerülnek, vagy napokig bolyonganak. Kérjük a gazdákat, hogy december 31-én és január 1-jén egész nap tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva. A petárdák mellett az egyéb, kisebb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak házi kedvenceinkre.
Kérünk mindenkit, hogy kutyát lehetőleg csak pórázon sétáltasson, és ha tudja, hogy az állat félős, gondoskodjon számára nyugtatóról, melyet az állatorvostól szerezhetnek be. Ha tehetik, ne hagyják magukra egyedül kedvenceiket!
Mind a kutyák, mind a macskák nyakában folyamatosan legyen december 30. és január 2. között nyakörvön a gazda adatait tartalmazó biléta. Mivel a biléta is leeshet a menekülés közben, fontos a mikrochip is, mely beültetését szintén az állatorvosi rendelőkben kérhetik a gazdik, az interneten (PETVETDATA: www.petvetdata.hu) pedig ellenőrizhetik, hogy a chip beültetése után felkerültek-e az állat adatai az internetes nyilvántartásba.

Az elveszett és talált szánhúzókutyákat kérjük az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. email címen, vagy a www.szanhuzoalapitvany.hu honlap online bejelentő adatlapján bejelenteni.
 
sitemap