SZJA 1 % felájánlás
Kérjük ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1 %-át egyesületünk számára.
Adószámunk: 18088328-1-41
Egyszerűsített személyi jövedelemadó bevallási határidő: 2012. február 15.

A magánszemélyek a 1153Ny nyilatkozat benyújtásával idén is élhetnek 2011. évre vonatkozóan az egyszerűsített személyi jövedelemadó bevallás lehetőségével. A nyomtatványt a kipostázásra kerülő egységcsomag tartalmazza, továbbá térítésmentesen beszerezhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adóigazgatóságainak ügyfélszolgálatain is, illetve letölthető az adóhatóság honlapjáról - http://www.onadozo.hu/hirek/egyszerusitett_bevallas_hatarido_2012_februar_15

Hagyományosan minden évben május 20-ig lehetőség van arra, hogy adónk 1%-át hasznos helyre adjuk. Sajnos a lehetőséggel tíz emberből csak négy él. Az adó forintokból az alapítványok, egyesületek munkáját pedig úgy lehet támogatni, hogy az közben a támogatónak egy forintjába sem kerül. Ha nem adjuk oda senkinek az adó 1%-ot, akkor az a központi költségvetésbe folyik vissza, és nem támogatunk vele semmi konkrétat.

Akkor is segíthet, ha már beadta adóbevallását!

Amennyiben adóbevalláskor az adózó nem rendelkezett az 1%-ról, akkor később is lehetősége van feladni a rendelkezési nyilatkozatot egészen május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban, vagy elektronikus formában. Így azok az adózók is dönthet még adójuk 1%-nak felajánlásáról, akiknek az adóbevallásuk már a NAV-nál (Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál) van. Az 1% felajánlásakor minden esetben kérje ki könyvelője vagy bérszámfejtője segítségét.
 
sitemap