Facebook csoport

Törzskönyves szibériai husky, alaszkai malamut, samoyed, akita inu címmel nyilvános facebook csoportot hoztunk létre.
LINK
Ebben a csoportban kizárólag FCI - MEOESZ törzskönyves eladó szibériai husky, alaszkai malamut, samoyed, akita inu kölyköket és felnőtt kutyákat lehet közzétenni.


Figyelem! Az oltási könyv nem törzskönyv!

A tenyésztő nem azonos a szaporítóval!
Tenyésztő a jogszabálynak megfelelően csak 8 hetes kor után ad át kölyköt,
a kölyök jogszabálynak megfelelően chippelve van, oltva van (legalább egyszer), féreghajtva van (legalább kétszer). Ezenkívül a tenyésztők mindig szerződést kötnek.

Az a kutya amelyik nem rendelkezik törzskönyvvel, az nem fajtatiszta, hanem az adott fajta-szerű, pl malamut-szerű, malamut-jellegű.

A törzskönyv ára nem több százezer forint, ahogy a szaporítók szeretik beállítani, hanem csak 6000 Ft!

A tenyésztők jellemzői:
tenyésztésbe bevont kutyáik hivatalos egészségügyi szűrésekkel rendelkeznek (csípődiszplázia, szemszűrés, stb.),
előre megtervezett párosításokat csinálnak fajta jobbító szándékkal és nem a pénzszerzés a céljuk,
a kölykök számára minőségi kölyökkort és szocializációt biztosítanak.

Ezek a kutyafajták gyönyörűek, okosak, különlegesek és családi kutyának is kiválóan alkalmasak, főként ha eleget foglalkoznak velük. Mind fizikai, mind agyi fárasztás szükséges a zökkenőmentes együttéléshez.

És amit egy szaporító sem mondana el róluk, hisz számukra a legfontosabb, hogy a kölyköket eladják bárkinek, és nem a legjobb gazdát keresik a számukra mint a tenyésztők, hanem azt aki kérdezés nélkül fizet:

A szibériai husky szökőbajnok, magas, erős, jó alapokkal rendelkező kerítés kell hozzá. Ugatni nem tud, hanem üvölt. Barátságos mindenkivel. Nagyon mozgásigényes fajta. Macskákat, madarakat, csirkéket levadássza.

A samoyed rengeteget ugat és ás, és rendkívül barátságos, házőrzésre teljesen alkalmatlan. Mozgásigényes fajta. Macskákat, madarakat, csirkéket levadássza.

A malamut rendkívül makacs, és egyes egyedei szökésre is hajlamosak. Ugatni nem tud, inkább üvölt, és csak nagy termete lehet riasztó a betörő számára, a barátságos személyisége nem. Mozgásigényes fajta. Macskákat, madarakat, csirkéket levadássza.

Az akita inu csak erős akaratú embereknek való, különben a kutyája gyorsan ledominálja és még véletlenül sem fog szót fogadni neki. Az akita inu legtöbbször más kutyákat nem visel el, főként nem idegen kutyákat.

Természetesen a fent leírtak alól is vannak kivételek az adott fajta egyedei között, azonban a kivétel erősíti a szabályt. alt:)))

 
sitemap